Диверсія на залізниці в Криму зірвала постачання ракет Чорноморському флоту РФ — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Диверсія на залізниці в Криму зірвала постачання ракет Чорноморському флоту РФ — розвідка Британії

Диверсія на залізниці в Криму зірвала постачання ракет Чорноморському флоту РФ — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Підрив залізничного полотна у Криму 18 травня міг перешкодити російським військам транспортувати крилаті ракети «Калібр», які запускаються з кораблів Чорноморського флоту РФ.

Джерело: Міноборони Британії

Підрив залізниці у Криму перешкодив постачанню ракет

У розвідці Британії нагадали, що 18 травня під Сімферополем зійшов з рейок поїзд, заблокувавши єдину залізничну колію до порту Севастополь, де базується Чорноморський флот РФ. Керівництво залізниці заявило, що це сталося через «втручання сторонніх осіб».

Росія швидко відремонтує лінію, але інцидент призведе до переривання поставок і, можливо, також озброєнь, таких як крилаті ракети «Калібр», до ЧФ рф.

У звіті британської розвідки зазначається, що будь-який саботаж у цій чутливій сфері ще більше посилить стурбованість Кремля щодо його здатності захистити іншу ключову інфраструктуру в Криму.

Півострів зберігає життєво важливу психологічну та матеріально-технічну роль у сприянні війни Росії в Україні, - зазначили там.

З колій у Криму зійшли вагони

Нагадаємо, що про інцидент стало відомо зранку 18 травня. З колій внаслідок вибуху зійшло 5 вагонів із зерном.

Російські пропагандисти повідомили, що підрив залізничного полотна стався недалеко від Бахчисарая о 8:20 ранку.

Вибуховий пристрій нібито був саморобним, його розмістили на колії в районі ела Чистеньке, яке знаходиться біля Сімферополя.

Пошкодження отримали 50 метрів полотна, діаметр вирви під рейками − близько 15 м, глибина близько 2 м.

Громадська організація "Кримська солідарність"  повідомила, що у Криму 18 травня близок 20.00 неподалік смт. Кіровське зник 29-річний кримський татарин Мамбет Асан-Уста. Його затримали окупаційні так звані правоохоронці.

Пізніше Мамбет Асан-Уста зв'язався з сім'єю і повідомив, що весь цей час перебував у невідомій будівлі у Сімферополі — туди його доставили з мішком на голові, змушували підписати свідчення та допитували про підрив залізничного полотна в районі села Чистеньке Сімферопольського району Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?