Дія в дії: застосунок держпослуг обігнав за популярністю відому соцмережу
Категорія
Технології
Дата публікації

Дія в дії: застосунок держпослуг обігнав за популярністю відому соцмережу

Дія в дії: застосунок держпослуг обігнав за популярністю відому соцмережу
Джерело:  online.ua

Застосунок держпослуг "Дія" завантажили близько 800 тисяч українців, з яких 667 тисяч користувачів успішно авторизувалися. За дві доби після презентації застосунок "Дія" обігнав за популярністю соціальну мережу TikTok - сьогодні він лідирує в рейтингу українського App Store і в Play Market. Про це повідомив міністр цифровий трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Реєстр працює стабільно, як і авторизація через банки. Електронний кабінет водія перенесений на нові сервери, і МВС успішно працює над вдосконаленням його роботи", - підкреслив Федоров, уточнивши, що в додатку вже підтягнуто більш 359 тисяч посвідчень з фото і майже 296 тисяч техпаспортів.

Нагадаємо, головний цифровий інструмент країни - застосунок "Дія" - презентували 6 лютого. У заході брав участь президент України Володимир Зеленський. Цей застосунок було розроблено в рамках реалізації однієї з головних передвиборних обіцянок Зеленського - держава в смартфоні, тобто можливість отримувати в онлайн-режимі максимум державних послуг.

Застосунок "Дія" можна безкоштовно скачати в App Store для гаджетів Apple і Play Market для пристроїв на Android. На даний момент в ньому доступні водійське посвідчення і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Їх електронну версію можна буде пред'являти замість паперової. У найближчий час "Дію" обіцяють поповнити новими електронними документами: e-паспортом, полісом страхування автомобіля, студентським квитком, єдиним сервісом онлайн-реєстрації новонародженої дитини єМалятко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що завдяки застосунку "Дія" вже найближчим часом ID-карта і закордонний паспорт стануть доступними в смартфоні- це дозволить завжди мати їх під рукою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?