МВС анонсувало "паспорт у смартфоні" - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

МВС анонсувало "паспорт у смартфоні" - перші подробиці

МВС анонсувало "паспорт у смартфоні" - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Уже найближчим часом ID-карта і закордонний паспорт стануть доступними в смартфоні. Документи будуть доступні в мобільному додатку "Дія", і це дозволить завжди мати їх під рукою. Такою новиною поділилося МВС в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

За словами представників відомства, дана можливість стане в нагоді при поїздках у межах країни або в інших життєвих ситуаціях. МВС не зазначає, чи можлива подорож за кордон з цифровою копією закордонного паспорта в смартфоні.

Варто звернути увагу на те, що перевагою віртуального паспорта в смартфоні називається можливість замовити і отримати його за кілька хвилин. Такий документ може бути використаний, коли потрібний цифровий підпис або коли потрібно пред'являти фізичний документ.

"Смартфон також скоро стане аналогом водійських прав. Необхідність мати фізичний документ при собі зникне після запуску проекту з електронними водійськими посвідченнями "Дія", - сказано в повідомленні.

Як відомо, до парламенту України вже подали проєкт закону про економічний паспорт для громадян країни – це фінансовий рахунок для новонародженого, на яких до 18-ліття "капатимуть" гроші від держави. Наразі відомо, що до ВРУ проєкт закону вніс нардеп від "Слуги народу" Дмитро Костюк. Ідея законопроєкту в тому, щоб забезпечити українську молодь стартовим капіталом і зменшити міграцію молодих людей за кордон.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник Держміграційної служби нещодавно заявив, що  влада не буде вимагати відмови від іншого громадянства  під час отримання українського паспорта. Втім, положення про єдине громадянство залишиться Конституції. Чиновник пояснив ці розбіжності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?