Міграційна служба підготувала сюрприз для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Міграційна служба підготувала сюрприз для українців

Міграційна служба підготувала сюрприз для українців

Державна міграційна служба не буде обмежувати українців та дозволить мати два паспорти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами очільника відомства Максима Соколюка, пункт про "єдине громадянство" не будуть змінювати у Конституції.

"Конституційна норма про "єдине громадянство" збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати таких людей як громадян лише України, не зважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде у тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта", - пояснив чиновник.

Соколюк додав, що будуть впроваджені певні обмеження для запобігання міграційних ризиків у відношенні окремих країн. Одна з них - Російська Федерація.

Голова ДМС резюмував, нова ідея про подвійне громадянство повинна активізувати імміграцію в Україну. Для цього влада планує розробити економічну програму заохочення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині листопада у Міністерстві закордонних справ заявили, що законопроєкт стосовно подвійного громадянства можуть прийняти вже 2019 року. На думку заступника міністра Василя Боднара, наразі існує кілька шляхів введення дозволу на другий паспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?