Подвійне громадянство: стало відомо, коли приймуть резонансне рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Подвійне громадянство: стало відомо, коли приймуть резонансне рішення

Подвійне громадянство: стало відомо, коли приймуть резонансне рішення
Джерело:  Сьогодні

Законопроєкт щодо подвійного громадянства в Україні можуть прийняти у 2019 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Сегодня" з заступником міністра закордонних справ Василем Боднаром.

За його словами, питання знаходиться у розробці з літа. Він вважає, до кінця року ініціативу можуть прийняти, або хоча б завершити.

"Є два шляхи. Перший – якщо ми підемо традиційним міжвідомчим шляхом – це може зайняти декілька місяців. Оскільки треба зібрати думки всіх міністерств, пропустити через уряд і вийти на парламент. Може бути інша ініціатива, якщо безпосередньо депутати з правлячої фракції візьмуться за розробку, або президент внесе цю пропозицію", - пояснив Боднар.

Дипломат зазначив, процес залежить від швидкості підготовки. Це пов'язане з його комплексністю, бо законопроєкт вносить зміни до законодавства.

Заступник голови МЗС додав, що працювати над питанням доручив президент Володимир Зеленський. Воно повинно торкатися українців, які виїхали за кордон та хочуть отримати інше громадянства; українців, які живуть на батьківщині з іноземним громадянством; іноземців, які хочуть отримати український паспорт.

Остання категорія має на увазі перш за все осіб з українським походженням. Подвійне громадянство може принести обмеження українцям на державній службі.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Вадим Пристайко стверджує, що його відомство вивчає кілька шляхів впровадження подвійного громадянства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?