У Зеленського розповіли про концепції подвійного громадянства
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли про концепції подвійного громадянства

У Зеленського розповіли про концепції подвійного громадянства
Джерело:  ТСН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів про шляхи впровадження подвійного громадянства. Про це повідомляє OBNLINE.UA з посиланням на ТСН.

За словами дипломата, вони мають пропозиції щодо кількох концепцій введення.

"Концепції іноді складні, іноді цікаві, наприклад, вихід на подвійне громадянство у двосторонніх відносинах із країною. Тобто, це буде визнаватись тими країнами, які готові до цього один на один із нами, на двосторонній основі", - пояснив Пристайко.

Очільник МЗС додав, що Київ може ініціювати широке залучення закордонних українців. Для цього може бути прийнятий спеціальний документ.

"Є певна низка концепцій, які ми зараз опрацьовуємо. Не забудьте, що до цього процесу залучені дуже багато українських органів: і міграційна служба, і СБУ, і прикордонники, і МЗС", - підкреслив міністр.

Він також розповів, що є зацікавленість у більшому залученні народних депутатів Верховної Ради. Саме їм передадуть потім напрацювання.

Як повідомляв ONLINE.UA, нова українська влада цілком підтримала ініціативу про впровадження подвійного громадянства. Втім, в уряді зазначили, що повинно робити це з одним винятком. Це стосується неприпустимості надання подвійного громадянства для осіб, що мають російські паспорти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?