Діяти будемо жорстко — глава КДБ Білорусі заявив про підготовку до "гарячої війни"
Категорія
Політика
Дата публікації

Діяти будемо жорстко — глава КДБ Білорусі заявив про підготовку до "гарячої війни"

Діяти будемо жорстко — глава КДБ Білорусі заявив про підготовку до "гарячої війни"
Джерело:  online.ua

Член команди білоруського диктатора Олександра Лукашенко та очільник КДБ республіки Іван Тертель почав скаржитися на те, що в країні нібито реалізовують "сценарій кольорової революції". Саме тому, за його словами, держава уже почала готуватися до "гарячої війни". З такою неочікуваною заявою він виступив перед працівниками підприємства "Гродна-Азот" 17 грудня. Видання "Наша Ніва" отримало аудіозапис з цієї зустрічі та вже опублікувало окремі цитати посадовця, передає ONLINE.UA.

Тертель почав запевняти усіх присутніх, що республіка опинилася на "розломі" у геополітичній боротьбі і що саме через це зараз в країні настільки напружена ситуація.

"Хто буде контролювати Білорусь, той буде домінувати у регіоні. Якщо тут буде домінувати Росія — це стане серйозним ударом по Україні. Ми у центрі "поділу світу". У нас був реалізований жорсткий сценарій кольорової революції, до якого ми були готові", — заявив очільник КДБ.

Окрім того, він додав, що поки республіка "програє інформаційну війну", й звинуватив офіційну Варшаву у тому, що нібито вона виділяє кошти на підбурювання настроїв студентів і трудових колективів.

"Ми готувалися до іноземної інтервенції, прикритої гуманітарними заходами. Готуємося і тепер... Ми готуємося до весни, ми знаємо, як буде розвиватися ситуація, діяти будемо жорстко. Справедливо, але жорстко. Будемо готуватися і до гарячої війни, не виключаємо і такого варіанту під виглядом гуманітарної місії", — зазначив посадовець.

На переконання члена команди Лукашенка, цей "непростий період" затягнеться на 1-2 роки. Окрім того, він обізвав колишнього кандидата у президенти Віктора Бабарика "маріонеткою російських ляльководів" і пообіцяв "гучний та відкритий процес".

Також чиновник нагадав про загибель Олександра Тарайковського на протестах влітку, натякнувши, що навіть якщо його застрелили силовики — вони діяли правильно.

"Товариш Таравновський, чи Тарайковський у Мінську загинув. Але хто бачив ці кадри - бачив, що чоловік стоїть перед ОМОНом, вийшов і нахабно стоїть. Він стоїть з якоюсь метою. Вибачте, хто був у США? Зупиняють машину - ти повинен покласти руки на руль. Коли не поклав, що з тобою зроблять? Пристрелять на місці".

Як повідомляв нещодавно ONLINE.UA, команди Лукашенка та Путіна підписали новий договір у військовій сфері.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?