Для чого насправді Путін тримає Вагнера у Бахмуті — відповідь аналітиків
Категорія
Світ
Дата публікації

Для чого насправді Путін тримає Вагнера у Бахмуті — відповідь аналітиків

Для чого насправді Путін тримає Вагнера у Бахмуті — відповідь аналітиків
Джерело:  online.ua

За планами Міноборони РФ, з метою зменшення втрат у чисельності солдатів, бойовики загону ПВК "Вагнера" будуть задіяні для захоплення Бахмута.

Джерело: ISW

Для чого насправді Путін тримає Вагнера у Бахмуті

Представники Міноборони РФ підтвердили, що основний військовий контингент, спрямований на захоплення Бахмута на Донеччині, складається з бойовиків ПВК "Вагнера". Додаткова підтримка на північному та південному флангах міста надається невизначеними підрозділами армії РФ.

Очевидно, російські збройні сили на флангах спрямовані на утримання позицій, а не на активні наступальні операції. У зв'язку з цим Міністерство оборони Росії має намір задіяти загін "Вагнера" для захоплення Бахмута з метою мінімізації втрат серед своїх військовослужбовців.

Це підтверджує попередні оцінки експертів ISW про те, що війська РФ прагнуть використати бойовиків ПВК для захоплення Бахмута, а потім витіснити їх та взяти на себе відповідальність за перемогу.

Що відбувається в Бахмуті 

Українські військові оприлюднили нове відео знищення найманців ПВК "Вагнера" в Бахмуті з метою нагадати росіянам про реальні втрати їхньої армії у боях за місто.

Судячи з кадрів, українські артилеристи відпрацювали по всіх окупантах, які штурмували позиції ЗСУ.

На полі бою залишилися самі лиш трупи російських загарбників та їхня зброя.

Окрім цього підрозділи прикордонників взяли участь у евакуації поранених з Бахмута.

В службі повідомили, що один з прикордонників під час відбиття ворожого штурму в Бахмуті отримав кульове поранення руки.

Кровотечу на полі бою зупинили побратими. Далі для евакуації бійця прибув парамедик. Життя врятовано, — йдеться у повідомленні Держприкордонслужби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?