Для чого РФ регулярно піднімає у небо літак-розвідник А-50 — відповідь Сергія Кузана
Категорія
Україна
Дата публікації

Для чого РФ регулярно піднімає у небо літак-розвідник А-50 — відповідь Сергія Кузана

Для чого РФ регулярно піднімає у небо літак-розвідник А-50 — відповідь Сергія Кузана
Джерело:  online.ua

Після початку масованих ракетних ударів Росії по Україну наші громадяни дедалі частіше почали відслідковувати переміщення російської авіації у Білорусі. Голова "Українського центру безпеки та співпраці", військовий експерт Сергій Кузан пояснив, навіщо РФ на території РБ регулярно піднімає у небо літак-розвідник А-50.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що важливо знати про російський літак-розвідник А-50

За словами Сергія Кузана, функція літака-розвідника А-50 дуже чітка — він, не заходячи у повітряний простір України, може виявляти системи радіолокаційного спостереження.

Тобто його головне завдання — це виявлення наших засобів ППО. Після виявлення він передає цю інормацію у командний центр , далі відбувається обробка цієї інформації. Це росіянам потрібно для того, щоб корегувати траєкторію пуску ракет. ТОбто це необхідно конкретно для ракетних обстрілів, зокрема ракет повітряного базування, — зазначає радник Міноборони України.

Як стверджує військовий експерт, якщо говорити про льотні навчання, які відбудуться уже 16 січня, то тут Росія та Білорусь просто знову будуть намагатися залякати українців та сусідні країни.

 У РФ та РБ достатньо засобів, щоб лякати сусідні країни, однак їх насправді бракує, щоб становити загрозу нашій державі. Ми бачимо такі навчання із задіянням усіх летовищ Білорусі. Це роблять для того, щоб тримати у напрузі країни-члени НАТО, зокрема Польщу і Литву, а також для демонстрації російської військової "потуги". Тому що після останніх ударів по їхнії стратегічній авіації, звісно ж, весь світ сумнівається у тому, наскільки насправді є сильною Росія. Це така відчайдушна спроба РФ продемонструвати і собі, і білорусам, і західним країнам, що Росія все ще тримає під контролем ситуацію, - пояснив Сергій Кузан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?