Чому росіяни так активно намагаються захопити Соледар — пояснення ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому росіяни так активно намагаються захопити Соледар — пояснення ISW

Чому росіяни так активно намагаються захопити Соледар — пояснення ISW
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує використовувати повідомлення про ситуацію в місті Соледар Донецької області з метою покращення репутації своєї кампанії як ефективної бойової сили на фронті в Україні.

Джерело:  звіт ISW

ISW пояснив активні намагання росіян захопити Соледар

Представники Інституту вивчення війни звертають увагу на те, що "вагнерівці" почали поширювати інформацію про захоплення за останні кілька днів території в межах Соледара.

Окрім того, наголошується, що багато російських джерел обговорювали ці успіхи як підтвердження того, що найманці Групи "Вагнера" мають шанс у найближчому майбутньому оточити Бахмут.

Широко розповсюджені в соціальних мережах 9 січня кадри показують, що "вагнерівці" беруть участь у запеклому бою зі стрілецької зброї біля будівлі міської адміністрації в центрі Соледара. Кілька російських блогерів зазначили, що сили ПВК "Вагнер" здійснюють поквартальне просування в Соледарі та інших важливих населених пунктах на північний схід від Бахмута, а також в межах Бахмута. А 9 січня Пригожин підкреслив, що "виключно" підрозділи "Вагнера" займають позиції в Соледарі, та зазначив, що на даний час бойовики "Вагнера" ведуть "запеклі бої за будівлю міської адміністрації, – зазначають американські аналітики.

Як вважають іноземні експерти, "кухар Путіна" має намір використовувати як підтверджені, так і фейкові досягнення своїх найманців в Соледарі та Бахмуті з метою просування своєї компанії як єдиного російського угруповання в Україні, яке може досягти хоч якихось успіхів на полі бою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?