Коли ЗСУ зможуть вибити солдатів РФ із Соледара — прогноз військового експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли ЗСУ зможуть вибити солдатів РФ із Соледара — прогноз військового експерта

Коли ЗСУ зможуть вибити солдатів РФ із Соледара — прогноз військового експерта
Джерело:  online.ua

Ввечері 9 січня глава держави Володимир Зеленський підтвердив, що наразі у Соледарі тривають запеклі бої. За його словами, нашим бійцям вдається героїчно утримувати місто. Військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан припускає, що ЗСУ вдасться вибити росіян із Соледара до ранку 10 січня.

Джерело: "24 Канал"

Як будуть розвиватися події у Соледарі

Роман Світан звертає увагу на те, що протягом останніх днів бійці ПВК "Вагнер" сконцентрували свої сили спочатку на оточенні Соледара, однак досягти своєї цілі не змогли.

Сіверське та Бахмутське угруповання вдарили у фланги і в принципі стримали це кільце, яким вони хотіли оточити Соледар. Тому розпочалися бої за сам Соледар. Вони фактично пройшли до центру міста, але були вибиті. Протягом останніх 2 – 3 днів ведуться бої вже у самому Соледарі, – пояснює військовий експерт.

За його словами, окупанти вже встигли підтягнути так звані кондові частини – не "чмобіків" та "зеків", а професіоналів. Їх дали наказ зачистити саме місто.

Роман Світан підтвердив, що наші частини також підтягуються.

Буквально зараз точаться дуже важкі бої в місті. Ми його тримаємо. Гадаю, наші командири вирішать питання, – вважає полковник.

Роман Світан також звертає увагу на те, що на виконання певних дій виїхав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський, відповідальний за цей напрямок. Згідно з інформацією експерта, він уже декілька днів там знаходиться.

Я думаю, що питання про купірування руху російських військ та знищення кондових частин ПВК "Вагнер" буде вирішено. Ми маємо певну кількість резервів, які не були використані і в Херсонському напрямку, і в Запорізькому напрямку, – переконаний експерт.

Тієї кількості військ, що зосереджена в районі Бахмута та Сіверська, цілком достатньою для утримання загальної лінії фронту. Вважаю, що питання буде вирішено найближчим часом. Принаймні до ранку точно, – озвучив свій прогноз Роман Світан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?