Для них пощади не буде: Коломойський пропонує свій варіант амністії на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Для них пощади не буде: Коломойський пропонує свій варіант амністії на Донбасі

Для них пощади не буде: Коломойський пропонує свій варіант амністії на Донбасі
Джерело:  censor.net.ua

Олігарх Ігор Коломойський розповів свій варіант завершення війни на Донбасі. За його словами, Путіна треба поставити перед вибором: зняття більшої частини санкцій взамін на вихід з Донбасу. Або ситуація ще на довгі роки залишається в тому вигляді, в якому вона зараз перебуває.

Про це Коломойський заявив в інтерв’ю « Цензор.Нет », повідомляє ONLINE.UA.

«Три умови: коли на Донбасі настане мир – це раз, коли Росія виведе свої війська – це два, коли ми відновимо контроль України над державним кордоном – це три. Після виконання умов санкції знімаються», – розповів власник телеканалу «1+1»

Коломойський впевнений, що внесення змін до Конституції України не буде, як того хоче Путін, оскільки це загрожує існуванню Української держави.

«Зараз є пункт в Мінських угодах, що контроль над кордоном передається після змін в Конституції, тобто ніколи. Ні при Порошенко цього б не було, ні при Зеленському цього не буде, ні при кому іншому, бо неможливо проголосувати, знайти 300 голосів за зміни в Конституції, федералізацію, конституцію окремих республік, за іншу маячню. Тому що якщо це зробити, то Українська держава перестане існувати», – повідомив олігарх.

В якості альтернативи змінам до Конституції, Коломойський пропонує проголосувати закон про особливий статус Донбасу терміном на 5 років. Вибори на окупованих територіях мають бути проведені виключно за українським законодавством з доступом українських партій та ЗМІ.

Щодо амністії, то в цьому відношенні позиція Коломойського не сильно відрізняється від аргументів екс-президента Порошенка. Для тих, хто винен у військових злочинах «пощади не буде».

«Росіяни повинні піти і забрати всіх злочинців з собою. У Мінських угодах прописана амністія, це треба виконувати. Але ті, хто воював і допомагав окупантам, у кого руки по лікоть в крові, які мародерили, катували полонених, гвалтували жінок – їм треба звалити, для них пощади не буде, амністія на них не поширюється. Росія повинна весь цей мотлох забрати собі, якщо ні – нехай використовують час і по-тихому від них позбавляються, так як вони прибрали Захарченка, Бєднова, Мозгового та інших. Ось Плотницький – розумна людина, все зрозумів, і поїхав тихенько сам. А Захарченко «бакланів», не виїхав, ось його і списали».

Нагадаємо, що у цьому ж інтерв’ю Ігор Коломойський пояснив, чому Арсен Аваков має залишитись головою МВС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?