Для РФ вже створюють прихований флот з перевезення нафти в обхід західних санкцій
Категорія
Політика
Дата публікації

Для РФ вже створюють прихований флот з перевезення нафти в обхід західних санкцій

Для РФ вже створюють прихований флот з перевезення нафти в обхід західних санкцій
Джерело:  online.ua

Західні аналітики заявляють, що окремі країни вже створюють прихований флот з танкерів, імена власників яких невідомі, для перевезення російської нафти в обхід західних санкцій.

Джерело:  Bloomberg

Для РФ створюють прихований флот для перевезення нафти в обхід санкцій 

Зокрема, за словами виконавчого директора Maersk Tankers Крістіан Інгерслев зазначив, що за останні півроку велика кількість танкерів була продана невідомим покупцям.

Якщо ви подивитесь на те, скільки кораблів було продано за останні шість місяців невідомим покупцям, то стане зрозуміло, що створюється флот для того, щоб перевозити ці вантажі, - зазначив Інгерслев.

Аналітики з суднобудівної компанії Braemar підкреслили, що було закуплено ще 240 суден - 102 "Афрамаксів", 58 "Суецмаксів" і 80 дуже великих нафтових танкерів для підтримки перевезень РФ 4 млн барелів нафти на день на Далекий Схід.

Ще минулого року вони перевозили іранську і венесуельську нафту.

Ануп Сінгх, керівник відділу досліджень танкерів Braemar, сказав, що наразі різко зросла торгівля танкерами, що здійснюється невідомими суб'єктами в Дубаю, Гонконзі, Сінгапурі і на Кіпрі. Багато з них є старими суднами і потраплять до тіньового флоту, причому деякі танкери також постачає російський судновласник ПАТ "Совкомфлот".

Також Bloomberg прогнозує сплеск перевантажень з судна на судно. Це пов'язано як із санкційним ризиком обробки експорту безпосередньо з російських портів, так і з необхідністю перевантажувати невеликі вантажі на більші танкери для далеких рейсів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?