До Азовського моря увійшов корабель ВМФ РФ: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

До Азовського моря увійшов корабель ВМФ РФ: що відбувається

До Азовського моря увійшов корабель ВМФ РФ: що відбувається
Джерело:  mil.in.ua

Влада РФ посилила угрупування в Азовському морі малим протичовновим кораблем (МПК) "Ейськ" (054) проекту 1124М Чорноморського флоту ВМФ РФ. 7 липня він пройшов арку мосту поблизу Керчі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Український мілітарний портал".

"На Чорному морі він приписаний до Новоросійської військово-морської бази Чорноморського флоту ВМФ Росії та входить до складу 181-го дивізіону малих протичовнових кораблів 184-ї бригади охорони водного району", - йдеться у повідомленні.

 Як відомо, МПК "Ейськ" був спущений на воду ще в квітні 1989 року на підприємстві "Ленінська Кузня" (сучасна назва – "Кузня на Рибальському"), а 28 лютого 1990 року увійшов до складу 181-го дивізіону малих протичовнових кораблів 184-ї бригади охорони водного району Чорноморського флот ВМФ СРСР з базуванням у місті Поті в Грузії.

Після розпаду СРСР тогочасне командування Чорноморського флоту ВМФ СРСР прийняло рішення перебазувати корабель до Севастополя, куди він перейшов в ніч з 31 грудня 1991 року на 1 січня 1992 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше представники Військово-морського флоту США опублікували відео небезпечного маневру російського есмінця «I DD 572» класу «Удалой», який ледь не призвів до зіткнення з американським крейсером USS Chancellorsville у Філіппінському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?