До чого готуватися, якщо Рада провалить законопроєкт щодо КСУ — пояснення політолога
Категорія
Україна
Дата публікації

До чого готуватися, якщо Рада провалить законопроєкт щодо КСУ — пояснення політолога

До чого готуватися, якщо Рада провалить законопроєкт щодо КСУ — пояснення політолога
Джерело:  online.ua

Український політолог Володимир Фесенко звернув увагу на те, що під час розв'язання питання щодо скандальних рішень Конституційного Суду виникне багато правових колізій. За його словами, це стосується розгляду законопроєкту українського лідера Володимира Зеленського, який передбачає припинення повноважень усіх суддів КСУ. Експерт наголошує, що законопроєкт глави держави щодо КСУ пропонує рішення, яке не передбачене Конституцією України, тому можуть виникнути проблеми. Фесенко вважає, що розв'язання питання щодо Конституційного Суду залежатиме від того, чи вдасться Зеленському зібрати 226 голосів за свій законопроєкт. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Якщо президент зможе це зробити, то дуже важливою буде процедура формування нового складу КСУ, щоб він став легітимним", – підкреслив Володимир Фесенко.

За словами українського політолога, якщо не вдасться проголосувати за законопроєкт президента країни, то виникне дуже складна ситуація. До цього потрібно бути готовим усім українцям. Він також наголосив: важливим є те, кому все ж таки вдасться "просунути" сценарій розв'язання цієї кризи. Володимир Фесенко звернув увагу на те, що нинішній склад Конституційного Суду працює на користь фракції "Опозиційна платформа - за життя" та особливо проти антикорупційних інституцій.

Як ужезгадувалося раніше, Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яки пропонує припинити повноваження всіх суддів Конституційного Суду. Окрім того, що важливо розуміти, рішення КСУ про декларації та незаконне збагачення мають визнати "нікчемним". Варто звернути увагу на те, що Верховна Рада всерйоз налаштована підтримати припинення повноважень чинного складу Конституційного Суду. Народні обранці планують це зробити вже наступного тижня. Цілком ймовірно, що це станеться 10 листопада. Такими даними неодавно поділився  депутат від фракції "Слуга народу" Юрій Камельчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно український лідер Володимир Зеленський нарешті відповів, хто стоїть за скандальними рішеннями суддів КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?