До хворого на коронавірус жителя Чернівців терміново їде лікар ВООЗ - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

До хворого на коронавірус жителя Чернівців терміново їде лікар ВООЗ - відома причина

До хворого на коронавірус жителя Чернівців терміново їде лікар ВООЗ - відома причина
Джерело:  Укрінформ

У середу, 11 березня, до Чернівців приїде лікар ВООЗ, щоб оглянути українця, зараженого коронавірусомв, і перевірити правильність лікування. В даний момент українські лікарі лікують чоловіка відповідно до протоколів ВООЗ, але повторний тест на коронавірус знову дав позитивний результат. Про стан хворого повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Всесвітня організація охорони здоров'я завжди делегує своїх представників в країну, в якій виявлений хворий на коронавірус. В їх делегацію входить і фахівець, який відповідає саме за клініку, тобто чи правильно лікують хворого. Ми попросили, щоб саме цей фахівець приїхав до Чернівців, оглянув хворого і перевірив правильність призначеного лікування", - пояснила Гусак.

Чиновниця уточнила, що на даний момент у пацієнта з коронавірусом протягом доби температура тла коливається від 37,1 до 37,6 градусів. Він як і раніше хворий, так як тест показав, що вірус досі присутній в організмі пацієнта.

"Згідно з протоколами, інфікованому будуть ще кілька разів проводити тести. Лише після того, як два тести поспіль покажуть негативний результат на коронавірус, можна буде говорити, що людина одужує", - зазначила Наталія Гусак.

Слід зазначити, що сьогодні, 9 березня, в Чернівцях госпіталізували ще одного чоловіка з підозрою на коронавірус. Він має симптоми інфекційного захворювання і недавно повернувся з країни, де зафіксовані випадки COVID-19. Результати тестів на коронавірус у 6 буковинців, яких раніше госпіталізували в інфекційне відділення обласної клінічної лікарні Чернівців, є негативними. Результати аналізів чоловіка, якого з підозрою на коронавірус госпіталізували 7 березня, поки ще не готові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що через поширення коронавіруса по всьому світу Всесвітня організація охорони здоров'я прийняла рішення терміново направити в Україну місію. Експерти приїдуть 11 березня. Цей крок розглядається як частина заходів з підготовки та реагування на поширення COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?