До Києва прибув прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес
Категорія
Політика
Дата публікації

До Києва прибув прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес

До Києва прибув прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес
Джерело:  online.ua

1 липня до Києва з візитом приїхав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Відсьогодні Іспанія розпочала головування у Раді ЄС.

Джерело: Педро Санчез

Прем’єр Іспанії Санчес приїхав до Києва

Вже у Києві. Я хотів, щоби перша подія головування Іспанії у Раді ЄС була в Україні з Володимиром Зеленським. Я висловлю українському уряду та парламенту всю європейську солідарність. Ми продовжимо підтримувати український народ, доки у Європі не відновиться мир, - написа Санчез.

Іспанія почала головування в Раді ЄС

З 1 липня по 31 грудня у Раді ЄС головуватиме Іспанія. Там вде визначили чотири пріоритети на свій семестр.

Перше - реіндустріалізація ЄС. Іспанське головування сприятиме розвитку стратегічних галузей промисловості та технологій у Європі, розширенню та диверсифікації її торгових відносин, а також зміцненню ланцюгів постачання, а також запропонує перспективну, комплексну стратегію забезпечення економічної безпеки та глобального лідерства ЄС до 2030 року.

Друге - просування зеленої економіки. В Іспанії хочуть сприяти реформі ринку електроенергії, спрямованій на прискорення впровадження відновлюваних джерел енергії, зниження цін на електроенергію та підвищення стабільності системи.

Третє - сприяння більшій соціальній та економічній справедливості. Іспанське головування виступатиме за встановлення мінімальних і загальних стандартів корпоративного оподаткування в усіх державах-членах і боротиметься з ухиленням від сплати податків великими транснаціональними корпораціями.

Четверте - зміцнення європейської єдності, шляхом поглиблення внутрішнього ринку, завершення банківського союзу та союзу ринків капіталу, управління процесами міграції та надання притулку, а також скоординована підтримка України та інших сусідніх держав.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?