Іспанія передасть Україні бронетранспортери, польовий госпіталь та відремонтовані Leopard 2
Категорія
Світ
Дата публікації

Іспанія передасть Україні бронетранспортери, польовий госпіталь та відремонтовані Leopard 2

Іспанія передасть Україні бронетранспортери, польовий госпіталь та відремонтовані Leopard 2
Джерело:  online.ua

Україна найближчим часом отримає від Іспанії 20 бронетранспортерів, польовий госпіталь, а також чотири танки Leopard 2A4, які ремонтували.

Джерело: Міноборони Іспанії

Іспанія оголосила про нову допомогу Україні

Міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес взяла участь у зустрічі міністрів оборони Контактної групи з питань оборони України.

У своєму виступі в Контактній групі міністр оновила статус поставок матеріалів, якими Іспанія підтримує Україну, підкресливши повідомлення про відправку 20 бронетранспортерів, які прибудуть до Польщі 19 червня і будуть додані до 40 машин, які вже поставлені, а також чотири Leopard 2A4, які були на ремонті.

Україна захищає справедливу справу, і тому вони мають нашу всіляку підтримку, не лише у надсиланні матеріалів, але й у підготовці українських бійців, - сказала Роблес.

Вона додала, що «позиція Іспанії є чіткою та сильною підтримкою, як і всіх країн НАТО та Європейського Союзу. Наше зобов'язання є повним і абсолютним».

Міністр оборони також оголосила про пожертвування польового госпіталю Role 2 plus, здатного підтримувати важку бригаду, з невідкладною хірургією та основними стабілізаційними, лабораторними та фармацевтичними послугами, які розміщуються в дванадцяти контейнерах.

Перед його доставкою заплановано навчання в Іспанії українських військовослужбовців, які отримають цей госпіталь.

Насамкінець вона повторила, що «наше зобов’язання підтримувати Україну в її пошуках повного, справедливого та тривалого миру залишатиметься непохитним до тих пір, поки це буде необхідно».

Leopard 2 від Іспанії

Нагадаємо, що у квітні Іспанія підтвердила, що відправила Україні шість танків Leopard 2.

Тоді ж Роблес заявила, що ще чотири танки Leopard, на додаток до нинішніх шести, будуть відправлені в Україну після ремонту «якнайшвидше».

У березні і Іспанії пройшли навчання 40 членів українського екіпажу та 15 механіків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?