Україна отримала ще 10 Leopard 2 від Польщі – Міноборони
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала ще 10 Leopard 2 від Польщі – Міноборони

Україна отримала ще 10 Leopard 2 від Польщі – Міноборони
Джерело:  online.ua

Українські військові вже закінчили навчання на Leopard у Польщі. Україна отримає ще 10 танків.

Джерело: Маріуш Блащак

Leopard для України

9 березня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак повідомив, що українці успішно пройшли навчання на танках. заявив віцепрем’єр – міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він заявив про підтримку України та розповів, що окрім польських 14 танків Leopard, до складі батальйону входять чотири танки з Канади, вісім танків із Норвегії та шість з Іспанії.

Він додав, що наразі йдуть переговори з Іспанією щодо надання ще чотирьох танків Україні.

Він підкреслив, що Польща вже передала свої танки. Перші чотири з Leopard 2 Польща передала на річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого. Танки інших союзників будуть передані, за словами Блащака, в найближчий час.

Також до цього Варшава оголошувала про надання 60 танків PT-91 Twardy.

Leopard 2 від Іспанії

Повідомляється, що Іспанія перейшла до завершального етапу ремонту танків Leopard 2A4 із метою їхньої подальшої передачі Україні.

Міноборони країни ремонтує шість бойових танків Leopard 2A4, які згодом мають бути відправлені в Україну.

Бойові танки перебувають на підприємствах підрядника Santa Bárbara в Алькала-де-Гуадайра. Вони проходять четвертий етап капітального ремонту перед відправленням на фронт.

Поки машини ремонтуються, Іспанія навчає 55 українських солдатів управлінню та обслуговуванню танків.

Навчання проходить на маневреному полі Сан-Грегоріо, де є симулятор Leopard 2. Солдати пройдуть підготовку, щоб прибути на фронт разом з танками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?