Іспанія перейшла до завершального етапу ремонту танків Leopard для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Іспанія перейшла до завершального етапу ремонту танків Leopard для України

Іспанія перейшла до завершального етапу ремонту танків Leopard для України
Джерело:  online.ua

Іспанія перейшла до завершального етапу ремонту танків Leopard 2A4 із метою їхньої подальшої передачі Україні.

Джерело:   El Mundo

Що відомо про ремонт та відправку танків  Leopard 2 з Іспанії в Україну

Міноборони вже працює над тюнінгом шести бойових танків Leopard 2A4, які будуть відправлені в Україну. Бойові танки перебувають на підприємствах підрядника Santa Bárbara в Алькала-де-Гуадайра (Севілья), де вони проходять четвертий етап капітального ремонту - найвичерпніший - перед відправленням на фронт, - йдеться у повідомленні видання.

При цьому наголошується, що влада витратить на ремонт цих танків 4,1 млн євро.

Танки Leopard, які Іспанія відправить на передову навесні цього року, покинули базу матеріально-технічного забезпечення Касетас.

Видання зазначило, що раніше міністр оборони Маргарита Роблес заявляла, що ці танки знаходяться в "абсолютно жалюгідному" стані, але тепер з'ясувалося, що вони придатні до експлуатації, лише потребують ремонту.
З 2012 року там зберігалися 53 бойові танки, які держава придбала у Німеччини. Ці броньовані машини зберігалися відповідно до протоколу НАТО.

А тим часом поки машини ремонтуються Іспанія навчає 55 українських солдатів управлінню та обслуговуванню цих танків. Навчання проходить на маневреному полі Сан-Грегоріо, де є симулятор Leopard 2. Солдати пройдуть підготовку, щоб прибути на фронт разом з танками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?