До Києва приїхала глава МЗС Німеччини Бербок
Категорія
Україна
Дата публікації

До Києва приїхала глава МЗС Німеччини Бербок

До Києва приїхала глава МЗС Німеччини Бербок
Джерело:  online.ua

11 вересня міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок приїхала до Києва. Її візит не анонсувався раніше, ймовірно, з метою безпеки.

Джерело:  DW

Візит Бербок до Києва

Як зазначає видання, на пероні Бербок зустрів посол Німеччини в Україні Мартін Єгер.

Після прибуття глава МЗС пообіцяла Україні підтримувати її на шляху до Євросоюзу, водночас наголосила на необхідності Києва продовжувати працювати над реформами, зокрема над антикорупційною.

Україна з величезною мужністю та рішучістю захищає свободу всіх нас. Так само як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас, – заявила Бербок.

Фото – DW

Вона додала, що зараз в ЄС готується рішення про початок переговорів про вступ України.

Результати судової реформи (в Україні, - ред.) та законодавства щодо ЗМІ вже видно. Попереду ще імплементація антиолігархічного закону та боротьба з корупцією, - підкреслила Бербок.

Крім того, глава МЗС Німеччини нагадала, що повним ходом йде підготовка до зими в Україні, але "незалежно від пори року", Німеччина не припиняє "підтримувати Україну в її захисті від російської агресії - економічно, військово, гуманітарно".

Бербок не обійшла і питання примусової депортації дітей в Росію.

Ми підтримуємо організації, українську владу та неурядові організації, які працюють над тим, щоб повернути викрадених дітей додому. І щоб ці злочини було розкрито. Обвинувальний акт у Міжнародному кримінальному суді також є важливим внеском у цю справу, - наголосила Бербок.

МЗС Німеччини відреагувало на прохання України щодо ракет Taurus

Очільниця німецького МЗС Анналена Бербок запевнила, що офіційний Берлін з розумінням ставиться до бажання України отримати далекобійні ракети Taurus, однак це не може статися настільки швидко, як цього хоче Київ.

Офіційний Берлін досі не зміг визначитися, чи буде постачати Збройним силам України крилаті ракети Taurus.

Однак, на переконання команди Володимира Зеленського, це рішення Німеччина не буде ухвалювати "цілий рік".

Як стверджує глава комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман, німецький лідер Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?