У Німеччині спалахнув конфлікт через оцінку контрнаступу ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Німеччині спалахнув конфлікт через оцінку контрнаступу ЗСУ

У Німеччині спалахнув конфлікт через оцінку контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Відомий німецький опозиціонер, колишній генерал Бундесверу Родеріх Кізеветтер заявив, що відкидає критику в бік Збройних сил України щодо повільності контрнаступу. Окрім того, він звинуватив західних партнерів у недостатній та несвоєчасній допомозі українській армії.

Джерело: "Укрінформ"

Німецька влада сперечається щодо ефективності контрнаступу ЗСУ

Родеріх Кізеветтер прокоментував інформацію ЗМІ про те, що у Міноборони ФРН невдоволені першими результатами контрнаступу українських військ, а також тим, як він відбувається.

Я принципово відкидаю таку критику, адже ми, німці, Бундесвер не перебуваємо в окопах і тому не повинні критикувати, сидячи в теплих кріслах і не маючи даних про ситуацію на місці. Україна має покладатися на свій досвід і, зрештою, обходитися тією вкрай малою кількістю матеріалу, який вона отримує на підтримку, - наголосив німецький політик.

Він також звертає увагу на те, що бійці ЗСУ змушені шукати будь-які слабкі місця в російській обороні та перекривати шляхи постачання військ РФ.

За словами опозиціонера, повноцінний загальновійськовий бій за цих обставин неможливий, оскільки українським захисникам бракує бойової авіації, засобів антидронної та протиповітряної оборони, далекобійного озброєння і насамперед достатньої кількості боєприпасів.

Німеччина також "посприяла" повільності контрнаступу ЗСУ

Окрім того, Родеріх Кізеветтер наголосив, що німецька армія не пішла у бій без належної протиповітряної оборони та безпосередньої підтримки з повітря.

На переконання політика, саме вагання міжнародних партнерів України, особливо Німеччини, стали причиною того, що Україна втратила майже рік, а Росія отримала час та можливість розширити свої лінії оборони та глибоко окопатися.

Саме тому бійцям ЗСУ так важко зараз рухатися вперед.

Наше зволікання з постачанням танків, винищувачів, ударних гелікоптерів, безпілотників і боєприпасів великої дальності, таких як ATACMS і крилаті ракети Taurus, а також недостатнє виробництво артилерійських боєприпасів означають, що Україна просувається повільно і має більші втрати. Тому що фактор часу є вирішальним, – пояснив Родеріх Кізеветтер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?