До Києва приїхав президент Польщі Анджей Дуда
Категорія
Україна
Дата публікації

До Києва приїхав президент Польщі Анджей Дуда

До Києва приїхав президент Польщі Анджей Дуда
Джерело:  online.ua

Із візитом до Києва прибув президент Польщі Анджей Дуда, який планує прийняти участь у Кримській платформі.

Джерело: Twitter-сторінка Офісу президента Польщі

Що Дуда робитиме в Україні в рамках свого візиту

Зазначається, що Дуда прибув із візитом до Києва за запрошенням президента України Володимира Зеленського.

У ході візиту відбудуться двосторонні переговори між президентами та делегаціями, присвячені ситуації в Україні, підтримці у військовому, економічному та гуманітарному вимірі, двосторонньому співробітництву.

Візит Дуди проходить напередодні Дня Незалежності України і є п'ятою зустріччю президентів Польщі та України цього року і третьою з початку війни. Попередні зустрічі проходили 20-21 січня в Польщі і 23-24 лютого, 13 квітня і 21-22 травня в Києві.

Зокрема, президент України наголосив у зверненні під час церемонії підняття Державного прапора України, що український синьо-жовтий прапор майорітиме на всіх тим часово окупованих РФ територіях.

І сьогодні, нарешті це сталося, і цей легендарний прапор підіймуть на відкритті Чемпіонату України з футболу, - зазначив Зеленський.

За словами голови держави, прапор України знов буде там, де його дім, там, де має бути по праву, в усіх тимчасово окупованих містах, селах України.

Замайорить назавжди. У Мелітополі - над Площею Перемоги, там де не може бути прапору тих, хто програє цю війну. Там буде синьо-жовтий. У Херсоні - над Площею Свободи, там не може бути прапору тих, хто не знає що таке свобода. Синьо-жовтий буде на Азовському проспекті в Бердянську і на Зеленій алеї в Скадовську, над АЕС в Енергодарі та над Каховською ГЕС, на Анджигольському маяку та на Савур-могилі, на берегах Сіверського Донця, Кальміусу, біля Олешківських пісків - там не може бути прапору тих, хто вперше чує ці наші українські назви, - наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що український стяг майорітиме й на території тимчасово окупованого Криму.

В Ялті, Керчі, Джанкої, Сімферополі, на Ай-Петрі - український і кримськотатарський прапори. Якби хтось не намагавсь перекрутити історію, саме ці кольори історично пов'язані з Кримом, - наголосив президент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?