Війська РФ обстріляли район Запорізької ТЕС в Енергодарі — є загиблий та поранений
Категорія
Україна
Дата публікації

Війська РФ обстріляли район Запорізької ТЕС в Енергодарі — є загиблий та поранений

Війська РФ обстріляли район Запорізької ТЕС в Енергодарі — є загиблий та поранений
Джерело:  online.ua

22 серпня війська РФ обстріляли район Запорізької ТЕС в Енергодарі. Через це загинув чоловік, ще один отримав поранення.

Джерело: мер Енергодара Дмитро Орлов

Війська РФ обстріляли Енергодар

Підтверджена загибель водія обстріляного в районі Запорізької ТЕС автомобіля. На жаль, смерть чоловіка 1978 року народження констатована на місці події, - написав він.

Зазначається, що ще один чоловік, 1996 року народження, отримав серйозні поранення та перебуває в реанімації. За його життя борються лікарі.

За його словами, "судячи з наявних на відео від самих окупантів пошкоджень автівки, з рівними отворами від куль, машина була обстріляна практично впритул. Вірогідно, з автомата".

Мер міста додав, що достеменно відомо, що внаслідок мінометних обстрілів у Енергодарі сьогодні пошкоджено центральний тепловий пункт. На відновлення водопостачання знадобиться час. Попередньо, ремонтні роботи триватимуть до ранку.

 Евакуація з Енергодара

Раніше Орлов повідомив, що росіяни анонсують створення фільтраційного посту у Василівці. Про це сьогодні на пропагандистських каналах заявив так званий «голова адміністрації Запорізької області».

Саме через Василівку їдуть мешканці тимчасово окупованого Енергодара, які хочуть дістатися на підконтрольні Україні території. І вже весь світ знає, наскільки важкою, довготривалою та непередбачуваною є ця дорога. Особливо її відрізок Скельки-Василівка, де окупанти штучно утримують сотні автівок з цивільними мешканцями, пропускаючи лише обмежену їх кількість на добу.

Самі росіяни запевняють, що створять попередню онлайн-реєстрацію на в’їзд та виїзд для «швидшого проходження черги та для зручності громадян», вони не приховують, що фільтраційний пункт має ще одну мету – це перевірка українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?