До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини та представники німецького бізнесу
Категорія
Україна
Дата публікації

До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини та представники німецького бізнесу

До Києва приїхав віцеканцлер Німеччини та представники німецького бізнесу
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 квітня, у Київ прибув віцеканцлер Німеччини й міністр економіки Роберт Габек із невеликою делегацією представників німецького бізнесу.

Джерело: Spiegel

Причина візиту Габека в Україну

Вперше з моменту повномасштабного вторгнення до України приїхав віцеканцлер Німеччини і міністр економіки Роберт Габек.

Однак він прибув не сам, разом з ним до Києва приїхала невелика делегація представників німецького бізнесу.

Повідомляють, що на переговорах йтиметься про відновлення України та співпрацю в енергетичному секторі.

Метою поїздки є дати Україні чіткий сигнал. Знак того, що ми віримо в її перемогу, в те, що її буде відновлено, в те, що в Європі є інтерес не тільки в наданні підтримки у скрутну хвилину, а й у тому, що Україна також буде економічно сильним партнером у майбутньому, – сказав Габек після прибуття на київський вокзал.

Його нинішня поїздка була запланована на минулу осінь, але тоді її довелося відкласти через російський зимовий наступ в Україні, розповів Габек.

Зараз саме той момент, - зазначив він.

Під час подорожі міністр економіки Німеччини сказав журналістам, що вже прийнята низка конкретних інвестиційних рішень, а інші ще готуються.

Зараз німецька економіка каже: "Ми можемо зробити це знову" – і я хотів дати цей сигнал своїм українським друзям", – сказав віцеканцлер Німеччини.

Президент Федерації німецької промисловості (BDI) Зігфрід Руссвурм, який супроводжує Габека як один з кількох представників бізнесу, назвав цю поїздку "сигналом для українців, що німецька економіка також підтримує їх".

Німеччина збільшить допомогу Україні

Уряд Німеччини погодився надати Україні додаткові 12 мільярдів євро військової допомоги.

Комітет з питань бюджету німецького Бундестагу дозволив незаплановані витрати.

Додаткове фінансування включає 3,2 мільярда євро, які будуть виплачені у 2023 році, і кредитні лінії на період між 2024 і 2032 роками на суму приблизно 8,8 мільярда євро.

На ці гроші Україна може безпосередньо купувати озброєння за підтримки уряду Німеччини. Важливо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно, — йдеться у заяві трьох політиків, які представляють коаліційний уряд у комітеті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?