До кінця року - Кабмін дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

До кінця року - Кабмін дав гучну обіцянку українцям

До кінця року - Кабмін дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я наголосили на необхідності формування чітких критеріїв якісної екстреної медичної допомоги. Вже до кінця року питання маршрутизації пацієнтів відпрацюють. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За його словами, критерії якісної екстреної допомоги вже існують у відомстві.

"Це має назву "маршрутизація пацієнтів" – це коли приїжджає швидка (окрім часу приїзду після виклику дуже важливо, щоб пацієнта вони відразу відвезли в ту лікарню, в якій нададуть професійну медичну допомогу)… Одним із серйозних маркерів є надання допомоги при гострому інфаркту міокарда. Там дуже маленький термін, щоб розпочати відповідний процес лікування. Це два таких показники – інфаркт міокарда та гострий мозковий інсульт", - пояснив Степанов.

Міністр підкреслив, близько 67% усіх смертей на території країни пов'язані саме з серцево-судинними захворюваннями.

"Ми прагнемо, щоб до кінця року питання маршрутизації було повністю відпрацьовано в Україні, завершено. Окрім того, у наступному році це буде серйозний індикатор якості з точки зору оплати за послуги екстреної медичної допомоги. Тобто коли Національна служба здоров’я України буде перераховувати кошти, індикатор якості такий як маршрутизація буде суттєво впливати на суму коштів, яку буде сплачувати держава за надання цієї допомоги", - додав посадовець.

Нагадаємо, наразі влада пригальмувала реалізацію медичної реформи. Це пояснювали необхідність уточнити механізми визначення ціни на послуги й, відповідно, фінансування лікарень.

Як повідомляв ONLINE.UA, епідемія COVID-19 в Україні не вщухає, однак з’явилися позитивні новини. Наприкінці липня знизилася кількість випадків коронавірусу серед медиків. За словами міністра Степанова, показники зменшилися майже втричі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?