До кордону з Білоруссю їдуть автозаки Росгвардії - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

До кордону з Білоруссю їдуть автозаки Росгвардії - що відбувається

До кордону з Білоруссю їдуть автозаки Росгвардії - що відбувається
Джерело:  online.ua

Декілька відомих російських ЗМІ поділилися шокуючою інформацією - вони розповіли про те, що автозаки ОМОНу Росгвардії 16 серпня могли прямувати до кордону з Білоруссю. Варто звернути увагу на те, що про це повідомила група незалежних розслідувачів збройних конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT), білоруське опозиційне видання "Наша Ніва", "Медуза", "Фонтанка". Conflict Intelligence Team заявила про колону вантажівок із гратами на вікнах, які рухалися від Санкт-Петербурга в бік кордону з Білоруссю. За словами представників медіа, частина цих вантажівок ідентичні транспорту ОМОНу Росгвардії, який зазвичай присутній на масових заходах в Санкт-Петербурзі. На машинах відсутні будь-які маркування, а також номерні знаки. Що важливо розуміти, місце зйомки знаходиться більш ніж у 400 кілометрах від кордону з Білоруссю, тому не можна бути впевненими, що це говорить про відправку особового складу Росгвардії до країни, передає ONLINE.UA.

Видання "Наша Ніва" наголошує, що ту ж колону автозаків без маркувань і номерів помітив читач "Фонтанки" на тій же дорозі Санкт-Петербург-Псков. За його словами, в цілому назустріч йому проїхали близько 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків.

"Штатна місткість одного "автозаку" – близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга може їхати не менше 600 бійців (для порівняння, загальна чисельність всього білоруського ОМОНу – 1500 осіб)", - йдеться в повідомленні.

Іншу колону, що рухалася в напрямку Білорусі з боку Москви по трасі Москва-Мінськ, помітили читачі "Медузи". Окрім того, цю інформацію підтвердив російський журналіст Василь Максимов.

"У машинах колони, що рухалася з Москви, їдуть люди в чорній формі без розпізнавальних знаків. На відео в твіті Максимова присутні координати, які вказують на розв'язку на південь від Смоленська (у 83 кілометрах від кордону з Білоруссю). Знімки в Google Streetview підтверджують місце зйомки. Поки невідомо, чи перетнули ці машини кордон із Білоруссю", - пишуть російські медіа.

Варто нагадати, що ще 15 серпня, через протести в країні після президентських виборів Олександр Лукашенко провів термінові переговори з очільником Кремля Володимиром Путіним. Згодом Лукашенко зізнався, що Москва при першому запиті білоруської влади надасть "всебічну допомогу щодо забезпечення безпеки Білорусі".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Кремлі нарешті визнали, що відставка Лукашенко з поста глави держави в ситуації, що склалася, є імовірною і цього побоюється російська влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?