До Молдови прибув літак з евакуйованими з Гази українцями
Категорія
Світ
Дата публікації

До Молдови прибув літак з евакуйованими з Гази українцями

ГУР
Евакуйовані з Гази

Ввечері 11 листопада до Кишинева прибув літак з 155 евакуйованими з Гази. Серед них громадяни України та Молдови.

Евакуйовані з Гази українці прибули в Молдову

ГУР повідомляє, що 155 людей, яких у межах місії ГУР та МЗС України евакуювали із сектору Гази, прибули до аеропорту Кишинева рейсом з Єгипту.

Із зони конфлікту врятовані ― 145 громадян України, 9 громадян Молдови та 1 палестинець.

За словами ГУР, далі українців чекає дорога додому.

Серед евакуйованих, за даними відомства, багато сімей з дітьми, а також одна громадянка України, яка має онкологічне захворювання: після прибуття до столиці Молдови її негайно доправили каретою швидкої допомоги на один з пунктів пропуску з Україною, де її зустріла бригада медиків та довезла до лікарні в Одесі.

У ГУР додали, що операція з порятунку громадян України на Близькому Сході триває.

У МЗС Молдови подякували Україні «за ефективну співпрацю і підтримку в цій складній ситуації».

Що відомо про евакуацію українців з Гази

Загалом відомо, що з Гази евакуювали 214 громадян України.

Усього українська сторона отримала дозвіл на евакуацію 329 українців з Гази, де триває ізраїльська операція проти бойовиків ХАМАСу.

Наші списки ізраїльтяни з єгиптянами майже не порізали. Це означає, що безпека перевіряла наявність людей, які є наближеними до «Хамасу», таких майже не виявилося, скоріш за все, оскільки наші списки на 95% не змінилися з моменту, як ми їх подали. Переважно (у списку – ред.) – це жінки і діти. Жінки, які народилися в Україні, але довгий час живуть на території Сектору Гази. І це ті ж люди, яких ми евакуйовували в 2021 році, коли була остання евакуація, тоді вони нам обіцяли, що ніколи більше не повернуться в Газу, - сказав Євген Корнійчук, посол України в Ізраїлі, в ефірі Радіо Свобода 10 листопада.

Евакуація з Гази розпочалася 7 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?