До нас не належать: в Росії прийняли несподіване рішення по мешканцям ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

До нас не належать: в Росії прийняли несподіване рішення по мешканцям ОРДЛО

До нас не належать: в Росії прийняли несподіване рішення по мешканцям ОРДЛО
Джерело:  online.ua

У Росії знову відхрестилися від жителів Донбасу, яким Москва масово роздає громадянство і російські паспорти по самим спрощеними умовами. У Росстаті вирішили не включати жителів ОРДЛО з російськими паспортами до всеросійського перепису населення, так як вони не відносяться до росіян і Росії. Про це повідомив заступник керівника Федеральної служби державної статистики Павло Смелов на круглому столі в Держдумі, передає ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Головна мета перепису - це підрахувати число постійно проживаючих в країні громадян, ті, хто живуть на Донбасі, до росіян не відносяться. Якщо людина є громадянином Росії і живе в Ніцці постійно, а сюди приїжджає відвідати бабусю, то в перепису він враховуватися не буде", - пояснив Смелов.

Незважаючи на те, що Росія масово роздає українцям на Донбасі свої паспорти і максимально спростила процедуру отримання громадянства, громадянами країни їх не вважає. Тим часом бойовики так званих "ЛНР" і "ДНР" проводять посилений терор в ОРДЛО, змушуючи людей отримувати російське громадянство. Людям навіть зменшують і не виплачують зарплату, якщо вони відмовляються від російського паспорта.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін дав вказівку за спрощеною програмою видавати російські паспорти українцям з ОРДЛО в квітні 2019 року. Але на цьому він не зупинився. Через місяць глава Кремля вирішив роздавати паспорти РФ жителям всього Донбасу.

Слід зазначити, що в усьому світі не визнають російські паспорти, які видають на Донбасі. До того ж вони значно відрізняються від тих паспортів, які видають росіянам. Паспорти РФ для жителів ОРДЛО мають спеціально придуманий для них новий код підрозділу - 610-068. Документи також не містять відомостей про місце проживання і колишнього громадянства власника документа.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російське громадянство незабаром можна буде отримати без відмови від іншого громадянства. Фактично в РФ вирішили узаконити подвійне громадянство, щоб з'явилася можливість видивать російські паспорти всім охочим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?