До Путіна їде канцлер Австрії: обговорюватимуть Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

До Путіна їде канцлер Австрії: обговорюватимуть Україну

До Путіна їде канцлер Австрії: обговорюватимуть Україну
Джерело:  online.ua

Канцлер Австрії Себастіан Курц приїде з офіційним візитом в Росію в жовтні. Він зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним, з яким обговорить Україну і Сирію, передає ONLINE.UA з посиланням на австрійське видання Tiroler Tageszeitung.

Відзначається, що в ході офіційного візиту Курц з Путіним приймуть участь у відкритті виставки в Ермітажі в Санкт-Петербурзі. Після цього відбудуться переговори Путіна і Курца, однією з тем яких стане Україна.

Офіційного підтвердження про прийдешні переговори Путіна і Курца немає. Але за даними джерела, канцлер Австрії і очільник Кремля будуть обговорювати двостороннє співробітництво в сфері енергетики, відносини Росії і ЄС, а також ситуацію в Україні та Сирії.

Нагадаємо, у вересні 2018 року Курц приїжджав в Україну, де провів переговори з українським лідером Петром Порошенко. Тоді канцлер Австрії засуджував російську агресію проти України і однозначно виступав за посилення санкцій проти Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ході спільної прес-конференції з Петром Порошенко в Києві канцлер Австрії Себастіан Курц закликав президента РФ Володимира Путіна і російську владу повернутися до столу переговорів щодо Донбасу. Він стурбований тим, що ситуація на Сході України залишається як і раніше складною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?