Курц звернувся до Путіна після зустрічі з Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Курц звернувся до Путіна після зустрічі з Порошенко

Курц звернувся до Путіна після зустрічі з Порошенко
Джерело:  online.ua

У ході спільної прес-конференції з Петром Порошенком у Києві канцлер Австрії Себастіан Курц закликав президента РФ Володимира Путіна та російську владу повернутись до столу переговорів щодо Донбасу. Він занепокоєний тим,  що ситуація на Сході України залишається як і раніше складною, передає ONLINE.UA.

"У зв'язку з цим я хотів би звернутись до Росії із закликом повернутись за стіл переговорів, бо це повернення потрібне, і в "нормандському форматі", - заявив Курц.

Австрійський канцлер запевнив: навіть якщо у цьому форматі зараз мало прогресу, він необхідний, оскільки це на даний момент єдиний спосіб знайти мирне рішення.

Окрім того, Курц підкреслив, що ЄС продовжить реагувати на російську агресію.

"Зараз я говорю не лише як федеральний канцлер, а також як голова Ради ЄС. Ми очікуємо дуже чіткої реакції на російську агресію. У зв’язку з цим у червні ми продовжили санкції проти агресора", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  віце-канцлер Австрії назвав санкції проти Росії "болючими" і закликав скасувати їх, так як вони негативно відбиваються на економіці багатьох країн ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?