До РФ вивезли близько 2,5 тисяч в’язнів із окупованих територій — Лубінець
Категорія
Україна
Дата публікації

До РФ вивезли близько 2,5 тисяч в’язнів із окупованих територій — Лубінець

До РФ вивезли близько 2,5 тисяч в’язнів із окупованих територій — Лубінець
Джерело:  online.ua

Не менше як 2500 українців, які перебували у місцях позбавлення волі та залишилися на окупованих територіях, вивезли на територію РФ.

Джерело: Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Росіяни мобілізують українських в’язнів на окупованих територіях

Під час конференції "Стан додержання прав людини в місцях несвободи під час дії правового режиму воєнного стану" омбудсман Дмитро Лубінець повідомив, що до РФ з окупованих територій росіяни вивозять українських в’язнів.

Ми не можемо чітко сказати, скільки українців на даний час перебуває на території РФ, бо сама Росія жодних офіційних цифр нам не дає. Але за нашими даними, точно не менше як 2,5 тисячі громадян України, які перебували у місцях несвободи і які залишилися на тимчасово окупованій території України, вивезли на територію РФ, — каже омбудсмен.

Навіщо росіяни вивозять в’язнів з України

В Офісі генпрокурора повідомили, що в’язні можуть бути відправлені назад в Україну для бойових дій.

Представник Офісу генпрокурора підтвердив, що залучення цих осіб до війни проти України цілком можливе.

Ми, звичайно, сподіваємося цих людей повернути до України. Але питання полягає у тому, що вже понад рік триває повномасштабна війна, і вони весь цей час, з моменту захоплення (територій відбувають покарання — ред.), бо дія вироку, звичайно ж, не зупинена, — зазначив представник ОГП Михайло Подоляк.

Іншою проблемою є те, що в'язні перебувають під контролем іншої держави, але юридично вони продовжують відбувати покарання. Таким чином, виникає питання щодо врегулювання їхнього статусу надалі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?