Захід почав визнавати свої помилки щодо України — колишній очільник ГУР Кондратюк
Категорія
Україна
Дата публікації

Захід почав визнавати свої помилки щодо України — колишній очільник ГУР Кондратюк

Захід почав визнавати свої помилки щодо України — колишній очільник ГУР Кондратюк
Джерело:  online.ua

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України, колишній керівник ГУР МОУ (2015—2016) Валерій Кондратюк пояснив, як атаки дронів в Криму впливають на дислокацію та дієздатність Чорноморського флоту.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Росіяни налякані атаками дронів в Криму

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк заявив, що атаки дронів на тимчасово окупований Крим мають прямі наслідки.

Росія каже, що це українські атаки дронів. Насправді це не атаки, а тренування по обходженню тих перепон, які створює Росія для того, щоб ці атаки дронів не були успішні. От коли ми повністю налаштуємо, то вони дійсно побачать, що таке атаки дронів, — розповів колишній керівник ГУР МОУ.

За словами Кондратюка, зараз у росіян переполох і страх через вибухи в Криму. Тому більшість своїх кораблів РФ вивела в Новоросійськ, тобто вони вже не дислокуються в Севастополі.

Кондратюк також нагадав про нещодавню заяву Клінтона.

Вона така моральна заява. Я хочу сказати, що сьогодні ми відчуваємо, що визнання України як нації вже відбувається вдруге. Вперше на початку війни, коли захід почав давати зброю Україні для захисту себе як нації. Вони зрозуміли, що ми боремося, ми захищаємось і це дуже важливо. І другий етап визнання як нації – це заява Клінтона, бо я назвав би її покаянням за свої минулі помилки, — додав Кондратюк.

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України вважає, що Клінтон відкрито визнав помилкою переконання України відмовитися від ядерної зброї.

Я вважаю, що це буде не перше покаяння, а можливо будуть й визнання інших своїх помилок.

Що відомо про вибухи в Джанкої

20 березня на території окупованого РФ Криму пролунала серія потужних вибухів. Зокрема, місцеві жителі повідомили про щонайменше 10 вибухів у місті.

Зазначається, що перед вибухами в Джанкої місцеві жителі заявляли про невідомі БПЛА.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, в результаті серії потужних вибухів в

Джанкої на території окупованого РФ Криму було знищено партію ворожих ракет "Калібр" під час їхнього транспортування.

Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети "Калібр НК" під час їхнього транспортування залізницею, — йдеться у повідомленні української розвідки.

У ГУР нагадали, що ракети "Калібр" російські військові злочинці випускають з кораблів по території України.

Дальність ураження становить понад 2,5 тис. кілометрів по наземним цілям та понад 375 кілометрів по морським.

Загадкова "бавовна" продовжує процес демілітаризації Росії та готує український півострів Крим до деокупації, — зазначають представники розвідки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?