Україна поверне Крим за 5-7 місяців — Подоляк
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна поверне Крим за 5-7 місяців — Подоляк

Україна поверне Крим за 5-7 місяців — Подоляк
Джерело:  online.ua

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк озвучив прогноз, що Крим буде деокуповано за 5-7 місяців.

Джерело: Радіо Свобода

Коли Україна звільнить Крим

Подоляк зазначає, що минулого року ніхто не міг подумати, що у 2023 році в Україні будуть серйозного обговорювати повернення Криму.

За його словами, багато хто допускав, що окупація Криму триватиме ще 20 чи 50 років. Подоляк запевняє, що його прогноз з деокупації півострова ґрунтується на логіці війни.

Ми точно, за дуже короткий час, з історичної точки зору це дуже мало шість місяців, чи п’ять, чи сім місяців, ми будемо знаходитись в Криму. Можливо, це занадто оптимістично, але це оптимізм, який є математично вивіреним.

Подоляк запевнив, що РФ не має ресурсу, аби втримати ситуацію в Криму та на Донбасі.

Буде війна не за Крим! Буде війна за право існування демократичного світу, в рамках міжнародного права. За це йде війна. Це не війна за територію, територія це тільки один із елементів. Це війна за право того, щоб ніхто не міг прийти до вас додому і сказати: «Дивіться, в мене трошки більше зброї, в мене трошки більше крилатих ракет, тому віддайте мені оте, що я хочу».

Росія не може втримати всі окуповані території

Радник президента підкреслює, що у РФ спостерігається і ракетне, і снарядне виснаження, що не означає припинення обстрілів, проте означає неможливість втримання всіх окупованих територій.

Чи може бути в той момент, коли ви починаєте відвід військ з території України розмови про дипломатичний спосіб виходу з Криму? Так, якщо ви сьогодні починаєте виводити війська, то безумовно ми можемо почекати поки там день-два-три, поки ці війська будуть виходити разом з людьми. Безумовно ми можемо почекати пару днів, поки вони зберуть там частину якусь своїх речей і виїдуть через Керченський міст, який буде демонтовано.

Також Подоляк зазначив, що тільки після виведення військ з Криму можна буде говорити про взаємні безпекові гарантії. Ними можуть стати 100 кілометрів демілітаризованої зони на кордоні.

Другою темою обговорення стане компенсація за зруйновану інфраструктуру, третьою – воєнні злочини.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?