Подоляк назвав головні кроки України після звільнення Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Подоляк назвав головні кроки України після звільнення Криму

Подоляк назвав головні кроки України після звільнення Криму
Джерело:  online.ua

В Офісі Президента заявили про стовідсоткове повернення окупованого Криму, а також розповіли, що робитиме Україна після звільнення півострова.

Джерело: радник глави ОП Михайло Подоляк в ефірі телемарафону

Що робитимуть з росіянами в деокупованому Криму

Щодо питань Криму в Офісі Президента створили спеціальну робочу групу.

Окрім цього, над концепцією розбудови півострова після його звільнення працює уповноважена президента Таміла Ташева та ціле Міністерство реінтеграції окупованих територій.

Безумовно, є пропозиції щодо того, як має бути влаштована вертикаль влади, що ми будемо робити з колаборантами. Не забуваймо, що за 8 років Росія туди натягнула багато своїх людей… Якщо вони не встигнуть виїхати, потрібно їх відправити на далеку землю Сибіру, – сказав речник очільника ОП.

Подоляк вважає, що від росіян, які приїхали на півострів після 2014 року, потрібно буде позбутись, а також "відмотати назад усі юридичні рішення, які приймали окупанти".

До цього залучать, зокрема, кримських татар та представників Меджлісу. Власне, вони вже працюють над концепцією того, який вигляд буде мати Крим після деокупації.

19 березня Путін відвідав окупований Крим

Очільник Кремля Володимир Путін приїхав до окупованого Криму на роковини анексії, вперше з моменту повномасштабного вторгнення.

За даними російських ЗМІ, Путіну показали школу мистецтв та дитячий центр "Корсунь" біля Херсонеса Таврійського.

Перед цим речник Кремля Дмитро Пєсков сказав, що Путін має взяти участь у відкритті "значущого культурно-історичного об’єкта".

Очікувалося, що російський диктатор приєднається до заходу через відеозв’язок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?