Через вибух у Джанкої в армії РФ міг виникнути дефіцит ракет Калібр
Категорія
Україна
Дата публікації

Через вибух у Джанкої в армії РФ міг виникнути дефіцит ракет Калібр

Через вибух у Джанкої в армії РФ міг виникнути дефіцит ракет Калібр
Джерело:  online.ua

За інформацією керівниці Об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, через потужний вибух у Джанкої злочинній армії РФ могло не вистачити ракет "Калібр" для оснащення власних надводних кораблів.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про наслідки вибуху у Джанкої 

Гуменюк зазначила, що окупанти тримають потужну корабельну групу в Чорному морі з 15 кораблів, що виведені на бойове чергування. Серед них 3 ракетоносії — два надводних та один підводний.

Вчора вони посилили корабельне угруповування. Це може говорити про те, що ворог намагається тримати нас в напрузі. Попри те, що надводні кораблі можуть бути не споряджені, оскільки "джанкойський вантаж" не дістався пункту призначення, - підкреслила керівник прес-центру ЗСУ на південному напрямку.

За її словами, мова йде про надводний тип ракет "Калібр". Це говорить про те, що ракетоносії, які заходили в пункт базування в очікувані того самого "вантажу", можуть бути неповністю споряджені.

Однак, Гуменюк підкреслила, що злочинна армія РФ також тримає у Чорному морі підводний човен, що становить потужну небезпеку.

Хоча на підводному човні лише чотири ракети, але вони високоточні і можуть бути застосовані по особливо важливих об'єктах, - наголошує Гуменюк.

Чи існує наразі загроза ракетних атак 

За словами очільниці прес-центру Сил оборони півдня, наявність ракетоносіїв на бойовому чергуванні означає про можливу готовність окупантів до ракетного удару за різними напрямками.

Оскільки розосередження зусиль протиповітряної оборони на повітряні ракетоносії, надводні та підводні і, ймовірно, "Шахеди" - це і є головна задача ворога сьогодні. Вони іншої тактики для себе поки не придумали, як тільки розгалужувати всі загрози, щоб ППО не встигала спрацьовувати, але ми все одно встигаємо, - зазначила Гуменюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?