До України повернули тіла 1409 загиблих захисників
Категорія
Україна
Дата публікації

До України повернули тіла 1409 загиблих захисників

До України повернули тіла 1409 загиблих захисників
Джерело:  online.ua

З початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україну було повернуто тіла 1409 захисників.

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Україна повернула тіла загиблих військових

На підконтрольну Україні територію з початку повномасштабної війни вже повернені тіла 1409 захисників.

Керівник робочої групи з питань взаємодії зі ЗМІ та родичами захисників Андрій Юсов нагадав, що з початку діяльності штабу здійснено вже 38 обмінів полоненими, завдяки чому звільнено 1863 особи. Серед них 1756 військовослужбовців та 135 цивільних. На рідну землю повернуто 1409 тіл загиблих оборонців, - ідеться у повідомленні.

За його словами, командування постійно підтримує близьких загиблих бійців, надаючи їм консультації в середньому 419 разів на добу. За весь період було надано майже 28 тисяч консультацій для сімей захисників як у телефонному режимі, так і під час особистих зустрічей.

За словами Юсова, Коордштаб не припиняє міжнародну діяльність з метою повернення українських захисників. Уже подано 120 позовів до Європейського суду з прав людини (в тому числі справи щодо всіх командирів "Азовсталі").

Що відомо про обмін полоненими

16 лютого відбувся черговий обмін полоненими. Україна повернула з російського полону 100 військових та одного цивільного.

Цивільним, якого повернули з полону, був перший заступник міського голови міста Енергодара Іван Самойдюк.

Він не зламався, відмовився співпрацювати з ворогом і був викрадений окупантами 19 березня минулого року на блокпосту біля Благовіщенки. Після 333 днів неволі він повертається до рідних та близьких, повідомили в Координаційному штабі поводження з військовополоненими.

Серед звільнених бійців — нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ.

94 з них — оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з "Азовсталі". Також є українські оборонці з херсонського та київського напрямків, захисники Бучі, Херсона та Лиману.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?