До Японії наближається потужний тайфун Тапа: скасовано сотні авіарейсів
Категорія
Події
Дата публікації

До Японії наближається потужний тайфун Тапа: скасовано сотні авіарейсів

До Японії наближається потужний тайфун Тапа: скасовано сотні авіарейсів
Джерело:  online.ua

З півдня на Японію насувається потужний тайфун під назвою Тапа. Як очікується, до країни він дістанеться у вівторок. Під загрозою природного лиха опинились не тільки Японські острови, але й Корея. На даний час негода вже травмувала щонайменше 14 людей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Japan Times.

У суботу Тапа дістався острову Окінава. Внаслідок цього від енергопостачання відключено 28500 будинків, скасовано сотні авіарейсів.

Швидкість вітру тайфуну становить 180 км/год. Незважаючи на те, що Тапа поки що не дійшов до головного острову Японії – Кюсю, він вже викликав суттєве зниження атмосферного тиску та сильні дощі. Вже завтра, в неділю на півдні країні метеорологи прогнозують до 250 мм опадів та вітер до 162 км/год.

Щодо скасованих рейсів, то поки їх зафіксовано 238. Переважно скасовані перельоти до Окінави та з цього регіону. Зокрема, авіакомпанія Japan Airlines скасувала 96 внутрішніх і два міжнародні рейси. Перельоти також скасували авіакомпанії Nippon Airways (22 рейси), Air Do (17 рейсів), Skymark Airlines (18 рейсів), Star Flyer (14 рейсів), Peach Aviation (10 рейсів), Solaseed Air (15 рейсів), Spring Airlines Japan (4 рейси), Japan Transocean Air (5 рейсів) і Fuji Dream Airlines (5 рейсів).

Нагадаємо, що кілька тижнів тому тропічний ураган Доріан на Багамських островах спричинив значні руйнування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?