До Зеленського терміново їде президент Туреччини: стали відомі причини
Категорія
Політика
Дата публікації

До Зеленського терміново їде президент Туреччини: стали відомі причини

До Зеленського терміново їде президент Туреччини: стали відомі причини
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 лютого, в Україну приїде президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган. У Києві він проведе переговори з українським лідером Володимиром Зеленським закриті переговори у форматі віч-на-віч, за підсумками яких планується підписання важливих документів. Причини термінового візиту Ердогана в Україну повідомила пресслужба ОПУ, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що зустріч Ердогана і Зеленського відбудеться об 11:00 годині за київським часом в Маріїнському палаці. Після їх переговорів відбудеться восьме засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною під співголовуванням Зеленського і Ердогана, за підсумками якого буде підписано важливі українсько-турецькі двосторонні документи. По закінченню церемонії підписання договорів Зеленський і Ердоган дадуть спільну пресконференцію.

Темою переговорів Зеленського і Ердогана стануть шляхи поглиблення стратегічного партнерства і співпраці в усіх напрямках взаємодії, в тому числі в торгівлі. Відзначається, що президенти також візьмуть участь в українсько-турецькому бізнес-форумі, який проводить Торгово-промислова палата.

Нагадаємо, останні переговори Ердогана і Зеленського відбулися в листопаді минулого року по телефону. Тоді український лідер подзвонив турецькому колезі для того, щоб обговорити співпрацю в контексті посилення обороноздатності нашої держави. Крім того, політики встигли детально обговорити підготовку до укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Туреччиною, а також підготовку до чергового засідання Стратегічної ради високого рівня в Києві під головуванням президентів.

Слід зазначити, що до цього, влітку 2019 року, Зеленський здійснював візит до Туреччини, за підсумками якого Ердоган виступив з важливою заявою. Тоді турецький лідер повідомив, що настав час завершити переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський запросив президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана відновлювати інфраструктуру на сході України. Турецький лідер в свою чергу заявив, що він готовий прискорити діяльність, спрямовану на інвестиції в інфраструктуру і будівництво. Йшлося про будівництво доріг, аеропортів, морських портів та співробітництво в оборонній, енергетичній і туристичній сферах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?