До Землі мчить астероїд завбільшки з піраміду Хеопса
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

До Землі мчить астероїд завбільшки з піраміду Хеопса

До Землі мчить астероїд завбільшки з піраміду Хеопса
Джерело:  online.ua

Астероїд розміром з піраміду Хеопса, який був виявлений тільки в цьому році, пролетить повз планету 15 жовтня. Його передбачуваний діаметр - до 160 метрів, це трохи більше, ніж первісна висота піраміди Хеопса.

Джерело: Newsweek

Найближчий астероїд буде знаходитися на відстані близько 3 мільйонів миль від Землі. Це набагато ближче, ніж будь-який з найближчих планетарних сусідів Землі. Венера знаходиться на відстані близько 77 мільйонів миль, Марс знаходиться на відстані близько 244 мільйонів миль від нашої планети.

Астероїд 2021 SM3 класифікується Лабораторією реактивного руху NASA як об'єкт, що зближуються з Землею, це астероїд або комета, який зараз знаходиться на відстані близько 120 мільйонів миль від Землі.

Виштовхнуті гравітаційним тяжінням в околиці Землі астероїди

Центр вивчення навколоземних об'єктів (CNEOS) агентства визначає такого роду об'єкти як комети і астероїди, які були виштовхнуті гравітаційним тяжінням прилеглих планет на орбіти, які переносять їх в околиці Землі.

CNEOS використовує спостереження за орбітами астероїдів для розрахунку їх траєкторії через Сонячну систему, відображаючи їх прогрес з 1900 року до 2200 року. Це дозволяє їм обчислити, які астероїди також є потенційно небезпечними астероїдами (PHA).

Які астероїди є потенційно небезпечними для Землі

Астероїди типу PHA - це астероїди діаметром більше 140 метрів, які тягнуться приблизно на 4,5 мільйона миль від нашої планети. Хоча астероїд SM3 2021, що летить до Землі, відповідає цим критеріям, він не належить до списку небезпечних астероїдів (PHA), оскільки він виключений від впливу на Землю протягом як мінімум 100 років.

Астероїд 2021 SM3 вважається частиною групи астероїдів Аполлона. Це астероїди з більш широкою орбітою, ніж у Землі, які перетинають шлях нашої планети, коли вона обертається навколо Сонця.

Нагадаємо, нещодавно ми повідомляли, що апарат NASA вріжеться в астероїд, щоб захистити Землю. Перша у світі місія DART, спрямована на зміну траєкторії астероїдів і їх перенаправлення, стартує 23 листопада на борту ракети SpaceX Falcon 9 із військово-повітряної бази Ванденберг у Каліфорнії.

Читайте також:

  • Вчені висунули нову теорію формування Місяця.

  • Вчені відкрили найбільшу за всю історію спостережень комету.

  • Науковці з’ясували, як на Марсі сформувався ландшафт з річками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?