До Землі мчить найбільший і найшвидкий астероїд 2021 року
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить найбільший і найшвидкий астероїд 2021 року

До Землі мчить найбільший і найшвидкий астероїд 2021 року
Джерело:  online.ua

До Землі на неймовірно високій швидкості мчить найбільший астероїд 2021 року. Діаметр астероїда з групи Аполлона 2001 FO32 досягає майже 1 кілометра. Він промчить на відстані приблизно 2 млн км від нашої планети на швидкості 124000 км / год, що свідчить про те, що ризики того, що астероїд зіткнеться із Землею, мінімальні, проте він представляє високу цінність для вчених, у яких з'явиться унікальна можливість вивчити гігантське космічне тіло детально. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу NASA.

"Найбільший астероїд, який, за прогнозами, пролетить повз нашу планету в 2021 році, буде найближчим до Землі 21 березня, що дасть астрономам рідкісну можливість добре розглянути скелястий космічний об'єкт, який утворився на зорі нашої Сонячної системи. Названий 2001 FO32, астероїд , що мчить до Землі, наблизиться до нас на відстань близько 1,25 мільйона миль (2 млн кілометрів), що більш ніж в 5 разів більше відстані від Землі до Місяця. Загрози зіткнення з нашою планетою зараз і протягом наступного століття немає ", - повідомили в NASA.

Проте, з астрономічної точки зору відстань, на яку 2001 FO32 наблизиться до Землі, невелика, тому астероїд був названий потенційно небезпечним. Його виявили в космічній системі ще 20 років тому, але до сих пір експерти так і не змогли отримати про нього детальну інформацію. Тому зближення цього астероїда з Землею 21 березня надасть астрономам можливість отримати більш точне уявлення про розмір і яскравості поверхні, а також допоможе отримати дані про його склад.

За цим астероїдом спостерігатимуть за допомогою інфрачервоного телескопа IRTF, встановленого на горі Мауна-Кеа на Гаваях. Також за астероїдом спостерігатимуть за допомогою мережі з трьох станцій DNS і астрономи-любителі з південної півкулі та низьких північних широт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на орбіті Землі знайшли таємничий астероїд, який може бути троянським астероїдом. Загадкове космічне тіло досягає декількох сотень метрів в діаметрі. Об'єкт назвали 2020 XL5 і він дуже схожий на єдиний підтверджений троянський астероїд нашої планети 2010 TK7.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?