До Землі на величезній швидкості летять гігантські астероїди: названа небезпечна дата
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі на величезній швидкості летять гігантські астероїди: названа небезпечна дата

До Землі на величезній швидкості летять гігантські астероїди: названа небезпечна дата
Джерело:  online.ua

До Землі на величезній швидкості летять два астреоїди - 2019 TR2 і 162082 (1998 HL1). Останній з об'єктів в діаметрі досягає 1 км і вважається потенційно небезпечним. Зближення гігантського космічного об'єкту з нашою Землею, за оцінками експертів, відбудеться 25 жовтня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр дослідження навколоземних об'єктів NASA.

Відомо, що астероїд 162082 (1998 HL1) летить до Землі зі швидкістю 40,2 тисяч км/год, а 2019 TR2 мчить зі швидкістю приблизно 50 тисяч км/год, але його розміри майже в десять разів менші за першого - в діаметрі він досягає всього 120 м. Обидва космічних тіла вчені відносять до групи "Аполлонів".

У NASA відзначили, кілометровий астероїд наблизиться до Землі на відстань 6,2 млн кілометрів, що в 16 разів більше дистанції між планетою і Місяцем. Зближення відбудеться 25 жовтня 20:21 за київським часом. Але незважаючи на те, що астероїд відноситься до потенційно небезпечних, вчені запевняють, що немає ніяких ризиків, що він зіткнеться з нашою планетою. Наступного разу небесне тіло пролетить повз планету в жовтні 2140 року, тоді відстань від нього до Землі складе 6,18 мільйона кілометрів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені NASA і ESA запланували спеціальну конференцію в Римі з питання захисту Землі від катастроф, які можуть спричинити зіткнення з астероїдами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?