Вчені об'єдналися, щоб вигадати захист Землі від астероїдів - подробиці
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені об'єдналися, щоб вигадати захист Землі від астероїдів - подробиці

Вчені об'єдналися, щоб вигадати захист Землі від астероїдів - подробиці
Джерело:  online.ua

Науковці NASA та ESA запланували спеціальну конференцію в Римі з питання захисту Землі від катастроф, що можуть спричинити зіткнення з астероїдами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

Мова йде про проект під назвою AIDA - Asteroid Impact Deflection Assessment. Два агентства - американське та європейське - обговорять можливості демонстрації відповідних технологій.

Передбачається, що приводом для цього стане наближення до Землі подвійного астероїда Дідим. Орбіти космічних тіл обертається навколо Сонця та наближується до нашої планети, а також Марса.

Нагадаємо, Дідиму надали статус колоземного об'єкту, який характеризується як "потенційно загрожуючий". Вчені готуються відбити найменше тіло з подвійного астероїда.

Відомо, що для цього використають космічний апарат, розроблений NASA. Він отримав назву Double Asteroid Redirection Test - DART. Експеримент відбудеться десь у вересні 2022 року, коли зонд зіткнеться з об'єктом на швидкості у 15 тисяч миль на годину.

У 2027 році до Дідима наблизиться європейський апарат Hera, який збере дані про зіткнення. "Гера" випустить пару мініатюрних супутників, які дослідять астероїд.

Як повідомляв ONLINE.UA, задля виконання місії DART представники NASA підписали спеціальний контракт з компанією SpaceX, якою керує Ілон Маск. У космос апарат відправить ракета Falcon 9.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?