До Землі мчить гігантський астероїд цінністю в 17 млрд доларів
Категорія
Технології
Дата публікації

До Землі мчить гігантський астероїд цінністю в 17 млрд доларів

До Землі мчить гігантський астероїд цінністю в 17 млрд доларів
Джерело:  online.ua

Астрономи з NASA поділилися новою цікавою новиною з жителями всієї планети - вони повідомили про те, що в листопаді до Землі наблизиться астероїд 2000 WO107. Згідно з офіційними даними, діаметр космічного об'єкта може досягати 820 метрів, але унікальний він не своїми гігантськими розмірами, а складом, який оцінюються в 17 млрд доларів. Правда, ризики того, що астероїд зіткнеться із Землею мінімальні - він буде пролітати від нашої планети на відстані понад 4 мільйонів кілометрів, що більше ніж в 10 разів перевершує відстань між Землею і Місяцем. Але тим не менше його вважають небезпечним, так як астероїд перетинає орбіту Землі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Центру вивчення навколоземних об'єктів NASA.

"Астероїд 2000 WO107 29 листопада наблизитися до нашої планети зі швидкістю 25,07 км/c на найближчу відстань. Це станеться близько 7 ранку за київським часом. Далі 2000 WO107 полетить у бік Марса, Меркурія, Венери, і 10 лютого 2024 року знову наблизиться до Землі ", - йдеться в повідомленні.

Астрономи звернули увагу, що 2000 WO107 надзвичайно цікавий для землян з наукової точки зору. Справа в тому, що спектральний клас цієї космічної брили вказує на те, що вона може містити нікель, залізо і кобальт. За оцінкою бази даних Asterank, де зібрана інформація про 600 тисяч астероїдів, вартість корисних копалин на 2000 WO107 оцінюється в 17,4 мільярда доларів. Однак, як відзначають експерти, якби астероїд впав на землю, то потенційна здобич ресурсів з астероїда склала б не більше 725 млн доларів.

Важливо відзначити, що NASA класифікує астероїд 2000 WO107 як потенційно небезпечний, так як він віднесений до групи Атонів. До цієї групи відносять астероїди, чиї орбіти перетинають земну з внутрішньої сторони. Крім того, в орбітах даної групи астероїдів протягом тисячоліть можуть відбутися зміни, а це може привести до збільшення ризиків зіткнення із Землею.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Чумацькому Шляху присутні десятки тисяч зірок, багато з яких можуть бути потенційними планетами. Недавно команда вчених з США і Китаю вперше в історії виявила за межами Чумацького Шляху незвичайний об'єкт, який має ознаки планети. Він знаходиться в іншій галактиці Вир, яка віддалена від Землі на 23 мільйони світлових років. Астрономи припускають, що це може бути газовий гігант розмірами з Сатурн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?