Доба в АТО: бойовики здійснили 48 обстрілів, семеро військовослужбовців поранено
Категорія
Події
Дата публікації

Доба в АТО: бойовики здійснили 48 обстрілів, семеро військовослужбовців поранено

Доба в АТО: бойовики здійснили 48 обстрілів, семеро військовослужбовців поранено
Джерело:  online.ua

За минулу добу 20 травня на окупованому Донбасі бойовики здійснили 48 обстрілів, семеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО у Facebook.
Приморський напрямок. Незаконні збройні формування 12 разів застосовували зброю проти українських захисників. Вже ввечері противник зі 120-мм мінометів обстрілював наші опорні пункти в районі Павлополя, Водяного та Широкиного. З мінометів калібру 82 мм декілька разів вів вогонь по наших позиціях біля Красногорівки. По цих же населених пунктах бандити систематично били з гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок. Бойовики 22 рази впродовж минулої доби порушували тишу на цій ділянці фронту.

"Найскладнішою ситуація залишається у південному та східному передмісті Авдіївки. Там бойовики традиційно здійснювали обстріли оборонні укріплення сил АТО зі 120-мм та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем та стрілецької зброї", -йдеться у повідомленні.

Також зі 120-мм мінометів противник щонайменше двічі бив по українських захисниках, які тримають оборону біля Невельського. Окрім того, під обстріл з ворожих мінометів різних калібрів, озброєння БМП та легшого стрілецького озброєння потрапили наші позиції неподалік Верхньоторецького.

На Світлодарській дузі бойовики вели вогонь з мінометів калібру 82 мм та станкового протитанкового гранатомету в районі Луганського. З автоматичних станкових гранатометів ворог обстрілював наші опорні пункти біля Пісків.

Читайте також: Бойовики ДНР обстріляли працівників Червоного хреста - штаб АТО
Луганський напрямок. На цій ділянці фронту впродовж минулої доби зафіксовано 14 фактів використання бойовиками зброї, зокрема й артилерійського озброєння калібром більше 100 мм. Так, використовуючи 120-мм міномети, бойовики неодноразово обстрілювали наші опорні пункти в районі Новозванівки, Новоолександрівки та Троїцького. З мінометів меншого калібру, а саме 82 мм, також з протитанкового ракетного комплексу й гранатометів, противник бив по українських захисниках біля Кримського.

Як повідомляв ONLINE.UA, за добу 19 травня у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі зафіксували 55 ворожих обстрілів, в результаті яких було поранено 4 українських військовослужбовців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?