Додому повернулись 24 дитини з Херсонщини. Їх незаконно утримували російські окупанти — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Додому повернулись 24 дитини з Херсонщини. Їх незаконно утримували російські окупанти — відео

Додому повернулись 24 дитини з Херсонщини. Їх незаконно утримували російські окупанти — відео
Джерело:  online.ua

Завдяки волонтерам Благодійної організації “Save Ukraine” в Україну вдалося повернути ще 24 депортовані дитини. Діти повернулися на рідну Херсонщину, їх зустрів голова Херсонської ОВА.

Джерело: Херсонська ОВА

Україна повернула на Херсонщину 24 депортовані дитини

Начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін заявив, що додому в Україну вдалося повернути ще 24 депортовані дитини із Херсонщини. Їх незаконно утримували російські окупанти.

Прокудін зустрів дітей у Херсоні, поспілкувався з ними та вручив кожному подарунки.

До повернення дітей неймовірних зусиль доклали волонтери Благодійного фонду “Save Ukraine”.

Вони розповідають, що це одна із найскладніших рятувальних місій.

Зазначається, що росіяни влаштували батькам дітей 13-годинний допит, а пізніше змусили брати участь в пропагандистському репортажі.

Попри всі випробування та пережите головне, що тепер діти у безпеці, зі своїми рідними, – сказав Прокудін.

Україна формує міжнародну коаліцію з пошуку депортованих до РФ дітей

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила, що Україна активно працює над створенням міжнародної коаліції для повернення депортованих Росією дітей додому.

Координаційна рада з питань захисту та безпеки дітей під головуванням Андрія Єрмака працює над створенням міжнародної коаліції, метою якої буде повернення українських дітей-сиріт додому та покарання винних у злочинах проти українських дітей.

Верещук підкреслила, що в цій нелегкій справі Україні як ніколи потрібна світова підтримка та назвала тих міжнародних лідерів, які вже підтримали цю ініціативу, зокрема Матеуш Моравецький та Урсула фон дер Ляєн.

За її словами, роль посередника у коаліції можуть виконувати міжнародні організації, такі як Червоний Хрест, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ та інші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?