Росіяни зносять залізничний вокзал і прилеглі будинки в Маріуполі — Андрющенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни зносять залізничний вокзал і прилеглі будинки в Маріуполі — Андрющенко

Росіяни зносять залізничний вокзал і прилеглі будинки в Маріуполі — Андрющенко
Джерело:  online.ua

У тимчасово окупованому Маріуполі росіяни зносять залізничний вокзал та перебудовують морський порт, оскільки планують перетворити місто на великий логістичний хаб для експорту зерна з окупованих територій Донеччини та Запоріжжя.

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко

Через Маріуполь росіяни планують експортувати зерно

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що у Маріуполі окупанти мають намір розбудовувати великий залізничний хаб. Щоб реалізувати цю ідею вони демонтують залізничний вокзал та прилеглі будинки.

Маріупольський морський порт РФ хоче перетворити на військово-логістичну базу, яка працюватиме з вокзалом для однієї мети.

Якщо їм вдасться реалізувати плани, то вони зможуть використовувати це для експорту зерна з окупованих територій Донеччини та Запоріжжя, адже Маріупольський порт один з найбільших на узбережжі Азовського моря. Віримо, що ці плани зірве український контрнаступ, але, на жаль, вони все одно встигнуть демонтувати частину приватних будинків в районі вокзалу, – зазначив Андрющенко.

Росіяни відновили роботу Маріупольського порту

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко підтвердив, що російські окупанти відновили роботу місцевого морського порту. Він уже почав приймати перші вантажні судна.

Відновлення роботи порту почалося, так. Бачимо судна, які є плавучою військовою казармою та використовуються для забудови військової бази, — повідомив він.

Як додав радник мера Маріуполя, окупанти почали завозити вантажі подвійного призначення.

В контейнерах там невідомо що, можна лише здогадуватися. Росіяни не довіряють розпаковування цих контейнерів нікому. Потрібен час і подивимося, що, де, коли і як, — пояснив він.

Андрющенко додав, що початок роботи морського порту — це негативна новина для України.

Тому це не дуже хороша новина з нашої точки зору. З огляду на логістику якщо вони запускають порт, це спрощує певні речі, — сказав він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?