Додон рішуче пішов проти Санду на догоду Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Додон рішуче пішов проти Санду на догоду Путіну

Додон рішуче пішов проти Санду на догоду Путіну
Джерело:  online.ua

Друг президента Росії Володимира Путіна Ігор Додон, який програв президентську вибори в Молдові, але ще займає пост молдавського президента, наостанок вирішив посилити свою дружбу з главою Кремля. На догоду Путіну Додон має намір в терміновому порядку підвищити статус російської мови в Молдові до інавгурації Маї Санду, так як вона не підтримує проросійську політику і не підпише закони про російську мову. До цього, до речі, він вже обмежив повноваження Санду і позбавив її контролю над спецслужбою країни - Службою інформації та безпеки, а також просунув в парламенті закон про заборону іноземної пропаганди на телебаченні, який розблокує показ російських передач. Про це Дондон заявив в коментарі прокремлівського інформаційному агентству ТАСС, передає ONLINE.UA.

"Для нас принципово важливо, щоб ці закони були прийняті в другому читанні до інавгурації нового президента для того, щоб я ці закони підписав. Мені здається, що наступний президент ці закони не підпише", - заявив Додон про намір екстрено підписати закони про статус російської мови в Молдові.

Додон додав, що в Молдові мінімум одну третину населення складають російськомовні, і практично кожен громадянин говорить вільно російською мовою. Він вважає, що повернення російській мові статусу мови міжнаціонального спілкування дуже важливо для громадян країни. Як відомо, закон про російську мову, який терміново хоче підписати Додон до кінця своєї каденції, передбачає, що держслужбовці будуть зобов'язані на прохання громадян надати інформацію або її переклад російською мовою, а також отримувати запити і відповідати на них російською.

Важливо відзначити, що Санду підтримує європейську інтеграцію Молдови і рішуче налаштована вивести російські війська з Придністров'я. Всі скандальні рішення Додона проти своїх повноважень вона називає спробою захопити владу. Вона пообіцяла звернутися до Конституційного суду через те, що Додон йде на антидемократичне самоуправство і хоче й далі контролювати схеми і інститути держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін зайняв жорстку позицію щодо Придністров'я і почав погрожувати новому президенту Молдови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?