Додон відразу ж після відставки терміново полетів до Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Додон відразу ж після відставки терміново полетів до Росії

Додон відразу ж після відставки терміново полетів до Росії
Джерело:  online.ua

Політичні експерти переконані, що президент Росії Володимир Путін не віддасть Молдову Європі і продовжить зі своїм другом Ігорем Додоном, який програв на президентських виборах Маї Санду, створювати проросійське майбутнє цієї країни, незважаючи на проєвропейський настрій нової президентки. Це підтверджує і те, що відразу ж після відставки і інавгурації Санду Додон терміново полетів до Росії. У Москві він вже зустрівся з людьми Путіна і обговорив "стратегічне партнерство" Росії і Молдови. Подробиці свого візиту в Москву Додон особисто розкрив в соцмережі. Він опублікував фото з переговорів з російською владою, а також продемонстрував, що прилетів до Москви зі своєю сім'єю - дружиною і дітьми, з якими відвідав Червону площу, передає ONLINE.UA.

Додон назвав поїздку в Москву "робочим візитом". Він повідомляє, що прилетів в Росії разом зі спікеркою парламенту Зінаїдою Гречаною, віцеспікером парламенту, башканом Гагаузької автономії і мером Кишинева. Як видно на фото, опублікованих Додоном в мережі, він вже зустрічався з заступником глави адміністрації Путіна Дмитром Козаком та головою Держдуми Федеральних зборів РФ В'ячеславом Володіним. Додон повідомив, що обговорив з ними "стратегічне партнерство" і регіональне співробітництво між Молдовою і Росією.

Також Додон в Москві зустрівся з лідером партії "Справедлива Росія", з яким обговорив "перспективи співпраці" з Партією соціалістів Молдови, яку він очолює.

Важливо відзначити, що до своєї відставки Додон прийняв кілька скандальних рішень на користь Росії, які повністю руйнують проєвропейські плани Санду. Нова президентка Молдови проте не збирається з ними мириться. Вона рішуче налаштована вивести російські війська з Придністров'я, а всі скандальні рішення Додона проти своїх повноважень вона називає спробою захопити владу. Вона пообіцяла звернутися до Конституційного суду через те, що Додон йде на антидемократичний самоуправство і хоче і далі контролювати схеми і інститути держави.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Додон за кілька днів до відставки терміново підвищив статус російської мови в Молдові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?