Догралися: США виходять із ядерного договору з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Догралися: США виходять із ядерного договору з Росією

Догралися: США виходять із ядерного договору з Росією
Джерело:  online.ua

2 серпня США офіційно виходять з російсько-американського Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), який ознаменував собою завершення "холодної війни". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Як відомо, ДРСМД 1987 року підписали лідер СРСР Михаїл Горбачов та президент США Рональд Рейган. Документ забороняв обом ядерним наддержавам володіти наземними ракетами радіусом дії від 500 до 5000 км. Фактично підписання цього договору вивело світ зі стану "холодної війни".

"Рік тому американський лідер Дональд Трамп заявив, що Росія порушує умови ДРСМД, і в цій ситуації його збереження не вигідне Сполученим Штатам.У грудні держсекретар США Майк Помпео висунув ультиматум Росії, зажадавши протягом 60 днів знищити або модифікувати ракету 9М729, що, як стверджують у Вашингтоні, за своїми показниками порушує ДРСМД", - сказано в повідомленні.

2 лютого Сполучені Штати припинили свої зобов'язання за Договором і почали процес виходу з нього. Незабаром після цього очільник Кремля Володимир Путін призупинив зобов'язання Росії щодо договору. РФ послідовно заперечувала усі звинувачення США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав очільника Кремля Володимира Путіна та владу РФ повернутись до виконання ключового ракетного договору часів холодної війни, всього за кілька днів до офіційного виходу Сполучених Штатів з цього пакту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?